5.11.10

enjoy n fun~

kepada peminat-peminat blog jiji..(adeker??)
maaf sebab dah lama tak update blog kesayangan ney~

yeah!!kali ni, jiji nak cerita tentang kisah kami pelajar tingkatan tiga..
jalan-jalan di melaka..

TARIKH: 1,2 dan 3 Nov 2010
TEMPAT PENGINAPAN: Hotel Mahkota, Banda Hilir
STATUS: Hepi sampai ta sedar diri


1 Nov
Perjalanan pukul 11(lebey kurang) dari sekolah dengan gembiranya! Pukul 1 dah,,tapi tak sampai-sampai lagi. Dan, kami penumpang bas A tiba-tiba bas stop kat tepi jalan. Kenapa? Alamak...bas rosak.
Dan kami semua menunggu di bawah cahaya mentari terik hampir satu jam.
Mujur kami terstop kat sebelah taman. TAMAN SERIBU BUNGA. Ada seribuke bunge kat situ? Entah..tak kira lak~



Dah sampai leepas, alhamdulillah..
hari first,, tak wat pape..Jiji just jalan2 kat Mahkota Parade. Cuci mata. Haha..

2 Nov
Jiji bangun awal sebab dengar alarm bunyi ayam dari phone KayJ. Huhh!!
Perjalanan bermula jam 11 pagi.
Kami semua berjalan ke Muzium Memorial Kemerdekaan. Kemudian, Kota A Famosa jadi pilihan.
Lepas tu, kami pergi menaiki MENARA TAMING SARI..best3..

Petang..aktiviti bebas. Tapi, Jiji dan Azimah temankan Ulya carik CC.
Kat mana jumpe? Kat THE JETTY. Petang tu, kami makan KFC satu bilik. Hehe...
Malam? Bebas. Jiji gi jalan-jalan kat MP,Megamall, Dataran Pahlawa.. Semua arh Jiji pusing. Best. Yang tak bestnyer..no enough money to buy all.. Haha..

Lepas cuci mata.. Jiji dok kat lobi. Nan Ulya, Najihah, Azimah..Wat pe? Adalaa...pengalaman yang Jiji dapat kumpul. Kan Najihah??
Dan malam tu berakhir jam 1.30 pagi.







3 Nov
Dah nak balik...
Jam 1 petang, check out.
Meninggalkan Hotel Mahkota yang meninggalkan seribu kenangan dan pengalaman. Erti kehidupan yang sebenar.. ya!
Perjalanan terbahagi kepada dua trip.
Satu bas ke TAMAN BOTANI. Dan dua lagi ke WONDERLAND MELAKA. Wonderlang Melaka tu tempat baru taw!
Kirenye Jiji bertuah dapat jadi yang pertama. Haha..(gelak riak)

Siyesly, hepi giler kat wonderlang tu.. Lagi-lagi bila naik gelongsor yang paling tinggi. Tercabut jantung~
Bila dah pukul 6..balik~hurm..





rase macam sekejap je 3 hari berlalu..tapi, kenangan kami antara pelajar tingkatan tiga dapat dicipta bersama. walaupun dalam masa yang singkat.
kawan-kawan, kalau lepas ni, korang semua tak stay lagi kat sambest,, jiji harap kita tetap boleh jadi kawan. sebab kita semua nak kawan sampai ke syurga kan?

3 comments:

[husnanajihah] said...

kisah malam tu..
betul2 jadi pengalaman.
yg mematangkan.

rsenye kalu x gi mlaka,
x merasa la kot xperience tuh.

neway, thanks 4 everythin'.

insyaallah,
sahabat sampai syurga..~ <3

Aku bukan jiji said...

teringin nak g melaka

g-jie said...

siape yerk aku bukan jiji uh??